Micoterapia: un Instrument pentru Bunăstarea Psihofizică

Prezentul articol a luat naştere cu intenţia de a informa cititorii, în ceea ce priveşte micoterapia (terapia cu ciuperci medicinale), direct legată de un aspect important al nutriţiei corelat, în mod special tipului de alimente pe care le consumăm.

Nu numai, după cum ştim, multe dezechilibre fizice chiar patologice iau naştere din cauza alimentaţiei şi modului de viaţă necorespunzătoare.
În text, veţi găsi sugestii şi aprofundări cu privire la caracteristicile Ciupercilor Medicinale şi despre proprietăţile lor curative.


Precizăm că acest ghid este menit doar să propună informaţii, să sugereze metode pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii cititorului; aceasta nu înseamnă în nici un fel, un substitut al diagnosticelor şi tratamentelor medicale, la care se recomandă mereu şi în orice caz să se facă referire.

Ciupercile terapeutice sunt un aliment sigur, lipsit de efecte colaterale.
Multe popoare îl folosesc de secole ca remediu şi prevenire, dar din păcate, sunt cunoscute foarte puţin în cultura occidentală.
În medicina tradiţională chineză, într-adevăr, sunt folosite de cel puţin 4000 de ani.
Micoterapia a atras atenţia, mai puternic asupra proprietăţilor profilactice pe care Ciupercile Medicinale le dezvoltă în legătură cu anumite patologii.



Prevenim...cu ajutorul Micoterapiei

Micoterapia explică în ce mod, Ciupercile, restabilesc echilibrul corpului nostru, aducând minerale, hormoni, apă şi fortificând sistemul imunitar.
Acestea, de fapt, nu se comportă ca un medicament obişnuit sau ca alte remedii care se limitează să combată simptomele bolii.



Sunt definite adaptogeni deoarece au un efect de reglare: au capacitatea de a scădea tensiunea arterială la persoanele care suferă de hipertensiune şi, invers, să crească tensiunea arteriala în cazul în care este vorba despre hipotensiune.

Am putea spune acelaşi lucru pentru tot ceea ce este legat de colesterol, sistem digestiv, alergii, tiroida, psihic chiar şi cancer.
Acestă notă scurtă explică deja folosirea acestor produse ale naturii încă prea puţin apreciate si cunoscute.



Datorita unui mare interes pentru medicamentele naturale care, în ultimii ani, au fost reevaluate aceste extraordinare ciuperci.
Micoterapia poate fi considerată fara doar si poate, o integrare validă pentru noi metode de vindecare.



Întotdeauna să avem în vedere faptul că, Micoterapia trebuie susţinută şi potenţată cu o alimentaţie cât mai posibil sănătoasă şi echilibrată, atât în cure pentru boli în general cât şi pentru prevenirea acestora.
Numai dacă este susţinută de o alimentaţie echilibrată şi exerciţiu fizic, micoterapia va putea da rezultate semnificative pentru îmbunătăţirea sănătăţii noastre.


P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Beneficiile Ganodermei în cazul Diabetului

Beneficiile Ganodermei asupra Diabet ului sunt legate de unele dintre anumite compo n entele sale care scad glicemia. În esență benefi...